tisdag 7 maj 2013

Det kan vara... Jepp jag har det!

Jag tror jag har det!

Ni vet frågan jag hade igår, varför är vi så trötta. Nå ja, jag ska ju inte dra alla över en kam, jag är trött!

Men jag har det, jag vet varför det är så svårt att sova ikapp!

Iof sig rimmar det illa med att kvinnor som fött barn får extra krafter, men jag tror jag ska få ihop det ändå.

När jag var liten väntade jag alltid "för evigt" på att fylla år, tomten skulle komma eller att sommarlovet skulle börja. Ni ser kanske vart jag vill komma?

Jag är säker på att tiden går snabbare idag än den gjorde för 25 år sedan. Jag har hört om en 95 åring som sa att hon fick hålla i kjoltyget för att tiden flög fram.

Hon borde ju veta!

Om vi räknar med att hon tycker att tiden nu flyger fram kan vi väl säga att saker som idag tar en timme tog två timmar för 10 år sedan!?

Om vi med hjälp av enkel matte då tänker att jag som strax äntrar den ädla åldern av fyrtio för 30 år sedan upplevde att allt gick
4 gånger så långsamt.

Det innebär i sin tur att min norm skulle vara att det jag upplevde på en dag när jag var liten upplever på 6 timmar idag!

Det i sin tur betyder att när jag sover mina 8 timmar per natt, då sover jag i min värld 2013 bara 2!!! timmar! Är det konstigt att jag är trött

Om jag är trött tänk den 95 åriga tanten. Det hon upplevde som norm för nittio år sedan är ju verkligen som att flyga fram idag!

Eller det hon upplevde när hon GICK sina 2 km till skolan för 85 år sedan upplever hon medan hon tar sig upp ur sängen idag. Vet inte om sviiiiisch är rätt ord, men snabbt går det.

Hur får vi då in kvinnor som fött barn?

De måste under en stund få tillgodoräkna sig både barnets nya långsamma norm plus sin egna snabba. Det tillsammans blir ju en alldeles utmärkt extra tid att ta igen sig på. (nu får ja skäll när jag kommer hem:))

I vilket fall, vi syns när vi möts... om ni hinner se mig sviiiiischa förbi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar