torsdag 2 maj 2013

Kanske är jag i minoritet?

Jag vet inte hur det är med er, men jag har en konstig egenskap!

Min inre väder klocka går lite skevt! Jag har liksom inte kommit i synk med väder och almanacka så att säga.

När man är mitt i sommaren och när man är mitt i vintern är det helt ok och jag känner mig helt ok med hur väder och vind påverkar mig, men nu! Nu är det för tusan helt omöjligt att anpassa sig.

Känner ni igen detta scenario eller är jag, som sagt, ensam?

Sommaren lider mot sitt slut och temperaturen börjar gå nedåt! Du har dina sommarkläder hängande främst och framför allt har du inget annat än sommarjackor framme.

När temperaturen börjar nå nedåt 10-12 grader börjar du som först knäppa jackan när du varit ute en stund, för det börjar ju konstigt nog bli lite kallt.

När temperaturen når ner till 5-6 grader knäpper du jackan redan innan du går ut. För du känner att det drar lite om ryggen annars.

När du får hugga loss isen från rutan på bilen om morgonen och handtaget på ytterdörren liksom blivit kallt av att det är under 0 utanför springer du ut i bilen men jackan knäppt och kragen uppfälld.

FÖR det är ju inte mer än oktober, käre tid, det är ju inte vinter ännu...

MEN när det går under dessa grader får t o m du kapitulera och ta fram de lite tjockare jackorna och bylta på dig. Och då finns det ingen hejd i hur mycket du tar på dig helt plötsligt. Gärna flera tröjor under för säkerthets skull.

När temperaturen sedan går upp mot 0 igen efter den dryga vintern Skaren börjar släppa, brevbäraren behöver inte bruka våld för att få upp din brevlåda. Sophämtaren behöver inte använda en ishacka för att få ut dina sopor. Ni förstår... det tinar helt enkelt.

Då drar du fortfarande om dig jacken så hårt det nu går med flera tröjor under för att skydda mot polarkylan.

När temperaturen närmar sig en 5-6 grader kan du tänka dig att fälla ner luvan, men gud nåde den som föreslår att du ska ta av dig en tröja.

När kvicksilvret sedan stegar upp mot 10-12 grader kan du tänka dig att t o m knäppa upp jackan i bilen när du sätter dig, men inte innan!

Över den temperaturen svettas du så in i hela havet eftersom du fortfarande inte haft vett att byta till en lättare klädsel. Du bannar dig själv att du aldrig lär dig och säger att till nästa år ska jag minsann tänka efter...

Är det bara jag? Eller finns det fler?

Sen kan jag under tiden om skalan når upp till 10 grader och solen står på gå i shorts (arbetsshorts men ändå) och rensa i trädgården. Men sen ska jag till jobbet... och då åker vinterjackan på igen.

Helt vrickat, min inre klockan tickar men min hjärnan bara står bredvid, ler och tittar på som ett fån och svettas som en idiot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar