torsdag 16 maj 2013

Vad fan...här står jag i shorts och det regnar!

Vem har inte fått eller ställt frågan...hur blir vädret idag, idag?

Finns det något folk i världen som är så sjukt intresserade av hur vädret blir idag eller i morgon eller om en vecka?

Jag tror inte det! Titta i vilken katalog som helst och du hittar 10 termometrar av olika slag. Från de enklaste som "bara" mäter tempen till de som mäster vind, regn, tryck, m.m m.m!

Vissa bloggar automatiskt på nätet och ger dig grafer av de mest varierade slag!

Själv är jag inte sämre, jag börjar morgonen med att se hur varmt det är ute...på min Iphone!

Vi har en icke officiell mätstation här i Tollarp, bara ett hundratal meter från där vi bor, helt underbart. Jag brukar kolla den när jag är utomlands t o m bara för att det är kul...hur sjukt är inte det?!

Sedan kollar jag alla mina väderappar... YR, Vackert väder, SMHI, DMI, KLART om vilken som har det bästa vädret! Det skiljer förstås från regn till sol och slår säkert på 10 grader en varm dag! Vem är det egentligen som anställer dessa meterologer. De verkar inte ha gått på samma utbildning!

Att man kan utläsa så olika från samma moln struktur på en liten radarbild.

Vore det stor skillnad om jag satte min 6 åring som säger så fort himlen är rosaskimrande på kvällen...pappa, i morgon blir det bra väder!

Visst säger man och kollar sin app, nästa app, nästa app och till slut den sista appen innan man ger honom det sorliga beskedet...nej min son de som arbetar och får betalt för att veta hur vädret ska bli säger att det blir regn!

Nästa dag skiner solen från en klarblå himmel och sonen möter en med ett leende...hur mycket kan man få betalt om man skickar in sonens prognos istället till Kristianstadsbladet? Emil (tror jag han heter där) verkar inte vara säker på sin prognos en enda dag, har ni tänkt på det.

Det är ju kanonlätt att sätta en prognos och sedan lägga till "prognosen är osäker" no shit!

Nåväl, sök på väder på internet och du får 26 000 000 miljoner träffar... ... ... och nu när ni själva kollat kan jag fortsätta:)

Hur långt ska man behöva gå för att komma till en sida som inte är svensk? Jag gav upp!!

Är det någon som har testat att bara gå upp på morgonen och klä sig efter hur det SER UT utanför och inte hur det skulle varit?! Jag har t o m hört av en kompis att hennes far bestämt hävdade att vädret var på ett visst sätt där hon var, trots att det inte var så. Helt övertygad fortsatte han att hävda att de skulle bli dåligt väder, för det hade de sagt på TV! Så blev det ju inte förstås!

Är det något annat i världen vi litar så mycket på som prognoser, om vädret ser ut att bli som man hoppas, och ändå vet att det är fel från början till slut? Jag tänker i alla fall gå igenom mina appar till jag hittar att det inte ska regna på lördag. Än så länge har två appar sagt mycket regn, en sagt uppklarnande under natten...spännande vad ska den sista säg... HURRA SOOOOOOL! Tack YR visste att jag kunde lite på norrmän!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar