söndag 26 maj 2013

Lazy Sunday?!

Om man någonsin tänkte att en söndag ska vara vilodag så börjar man efter ett antal år som förälder tänka om. Det finns inget som heter vilodag längre!

Jo för resten det gör det. Det är om du är så sjuk att du inte bara blir hemma från jobbet utan också verkligen är så dålig att du inte kan ta dig upp ur sängen.

Om du sedan ser det som en vilodag eller en dag som du var så jäkla sjuk att du inte kunde ta dig upp ur sängen är ju upp till dig. Att man sedan ska vara hemma ett par dagar extra för att bli riktigt frisk är ju bara att glömma, då är man ju så stressad för att man varit borta från jobbet så då blir ju de följande dagarna rena pinan för att hinna ifatt. Skulle de dagarna då infinna sig på en lördag söndag, kan ni ju bara tänka er vad stressad man är!

Att det är skönt att återhämta sig...tssssss glöm det!

Men som sagt söndag = vilodag, är ju en gammal sanning som man försöker slå i en. Jag börjar tro att det är någon som ville ha ett litet försprång på mig. Om jag vilade en dag skulle denne någon hinna göra så mycket mer...

När barnen växer upp blir det mer och mer aktiviteter på helgerna inklusive söndagen.

I dag har det ju varit Mors Dag också! En härlig dag om det inte vore för att man ska hinna med tre mödrar (inklusive frun) som bor mellan 4-8 mil härifrån. Sedan var där ett roligt fotbollskalas som vår äldste var med på, samt att frun jobbade.

Det slutade med att vi bjöd hem samtliga föräldrar med bihang för att lösa det här hos oss istället. Då skulle vi ju hitta på en middag värdig tre mödrar på samma gång.

Det löste vi fint, jag och yngste sonen. Men vi han precis hem till att hämta äldste sonen på kalas. Hem för att förbereda maten och städa det sista. sen var vi tvungna att skriva ett kort till mor, med en massa hjärtan och vackra ord.

Ungarna var också tvungna att packa färdigt eftersom de tycker att det börjar bli ont om tid till vi ska åka upp en runda till Stockholm, det är ju bara 10 dagar kvar!!! De är ute i god tid:)

Alla föräldrar kom hit och vi har ätit en MASSA eftersom mina föräldrar OCKSÅ hade en tårta med sig som vi var tvungna att smaka.

Allt det här till mor... ...alltså en helt vanlig dag för mor, skillnaden är väl att i de flesta familjer har hon ingen hjälp alls av sina barn... eller man. Skulle hon sedan bli sjuk en dag... så var det ju dumt...hur ska hon då laga mat och städa. Ingen vila där inte!

Hoppas att det inte är så längre...jag tror inte jag har rätt...men jag hoppas att vi är överens om att dela ansvaret även i fortsättningen. Och att söndagen skulle vara en vilodag...tänk...när ska det bli så igen? 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar