onsdag 15 maj 2013

Längden har ingen betydelse!!

Jag och som det har visat sig en sjukt bra kompis till mig bestämde oss för ett par år sedan att vi skulle hjälpa till med att träna knattar födda 2006-2007 i fotboll.

Kompisen är som jag, lång, men inte så där onödigt lång som ni har hört att jag är!

Men i vilket fall han är också lång.

Så pass långa att vi idag på en lagbild blev ombedda att sjunka ihop lite så att det inte blev så stor skillnad mellan oss och barnen!! Fotografen insåg som tur var att det inte såg lysande ut med två killar på vars en kant som såg ut som de höll på att göra "tvåan" samtidigt som de log och faktiskt såg ut som de var "Färdiga".

Det är faktiskt inte lätt att se kaxig och ambitiös ut när man böjer på knäna och ser allmänt "säckig" ut.

Han bestämde sig i vilket fall för att vi får stå bakom barnen...så in i helsike bredbent ni kan. Och det kunde vi, jäklar vad lagom höga (långa) vi blev!!

Nu var det ju en befrielse att vi nu fick stå bakom barnen...för att vi har fått våra nya tränings overaller. Eller nya och nya, vi har aldrig fått någon innan, det här var första!

Som jag berättat innan i ett inlägg http://lenniestankar.blogspot.se/2013/04/e-du-sa-lang-eller-skojar-du-med-oss.html så har det ju sina roliga sidor med att vara lång, men också baksidor!

Som i kockskolan då de hittade ett par kockbyxor som var smala nog till mig. Och smala var de. Man kan säga att den delade upp manligheten i en öst och en väst sida. Jag önskade varje dag efter skolans slut att båda sidor fortfarande skulle vara vänner när de äntligen fick träffas igen. Ett inbördeskrig där nere hade ju inte varit toppen om man säger.

Så tajta var de OCH slutade strax under knäna!! Så vad gör en skola då? Jo de hittar ett liknande tyg (det var inte så jäkla likt om jag ska vara ärlig) och så förlänger men byxorna. Det är inte särskilt trendigt nu och var inte då heller, så man gick ju inte omkring i uppehållsrummet utan för restaurangavdelningen direkt. Öst/väst problemet kunde man ju med lätthet avhjälpa med ett förkläde så det funkade fint:)

DET problemet har man också med idrottskläder om man är lång!!

Med den skillnaden att nu har man tänkt om lite. Är man lång är man också kraftig. Varför skulle man vara smal och lång när man kan vara kraftig och lång!! Så vi har beställt XXL för att ärmarna inte ska sluta en dm ovan för handleden, vilket för med sig att jag och min kompis bara behöver ett par byxor, för vi får plats i dem bägge två! Jackan kan vi ha vintertid, för den kan man ganska enkelt ha en sex sju tjocka tröjor under.

Men man är ju inte idrottstränare för att man ska vara snygg, man gör det för att uppleva glädje:)

Och det upplever ju alla runt om en när spärrballongen och michelingubben kommer och tränar fotboll med barnen.

Ren och skär glädje är vad det är. Vi älskar att underhålla:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar