onsdag 16 oktober 2013

smält ost någon?

Frun är på träff med ett gäng andra tjejer (hur länge säger man tjejer?), nåväl damer är för tidigt. I vilket fall de är ute och äter ett gäng likakönade individer på ett nyöppnat ställe inne i den stora staden här intill.

Vi killar (vi är blandade åldrar och därför går man efter de yngsta i gruppen), jag och våra barn håller oss just nu på vars ett håll i huset.

Det är inget konstigt för i dag är det inte skärmfritt här hemma. Då måste man "catch up" med allt man missat i FIFA 14 och Minecraft, samt spela de där spelen men inte vill spela om lördagsmornarna när vi kl väldigt tidigt ber dem om det så vi kan få sova en liiiiten stund till:)

I vilket fall så har vi just ätit klart och dukat av, var och en hjälper till vilket är skönt.

Idag, eftersom det är tjejfritt, har vi hemmagjord pizza. Varför det är speciellt med pizza när det är tjejfritt vet jag inte, men det är ju inte ofta man vågar vara lite tuff och kaxig, så jag passar på att tuffa till mig lite när frun inte är hemma:)

Pizza är tuff killmat, man kan äta den manligt i slices och det ser häftigt ut??!

Vi har en matkasse och det stod där att vi skulle ha pizza, så vi gjorde det. Inte konstigare än så faktiskt.

Men att göra pizza är i teori kanske ganska enkelt, meeeeen om man har två väldigt bestämda smaklökar i form av två småkillar, så är det ju inte bara något man smäller ihop.

Nejdå, om man nu gör det går det absolut inte att äta.

Om vi börjar med tomatsås? Går det bra? Det går bra, bra start.

Sen tar vi riven ost, ABSOLUT inte smält ost! Jo tack gärna. Ok första dilemmat. vi gör halva, det går bra.

Sen var det skinka! inte en chans, jo då det gå bra. Ok halva igen!

Salami? Neeeej usch, jaaaaaa det är gott. Ja ja det går ju att dela, inga problem.

Ananas är väl gott. Nepp, det ska vi inte ha det är iiiiiiinte gott, tack om jag får. Ok börjar få in tankegången nu, ska bara lyckas lägga det rätt också.

Räkor, det gillar pappa, någon som vill ha? Ja tack det är gott. Jag tycker inte räkor är gott, nej tack. Det var ju ingen högoddsare förstås.

Då så nu ska vi se, hur ser detta ut?

En pizza delad i hälften men med tomatsås över hela.

Ena halvan med ost, skinka, ananas och räkor, det blev ju bra, ser gott ut.
Andra halvan... ... salami... det var ju en fattig pizza! Tänk om de gillat lite mer uppdelat då hade det ju varit en toppen pizza.

Ah, det är ju mat detta med, om man skulle göra pizza som ser ut som köpepizza kunde man ju köpa pizza. Det var ganska gott till sist

Tänk om barnen kunde tycka om likadana saker, då hade världen varit mycket enklare, i o f ett lyxigt problem, de äter ju i alla fall. Inte samma saker, men de äter.

Vi har en smygvegetarian. Han äter absolut inte kött om det inte kommer i form av korv eller hamburgare. Men äter gärna grönsaker! Sen har vi en som inte gärna äter grönsaker, men skulle kunna äta bara kött om han fick.

Men, de växer och frodas båda två, så det verkar som om man verkligen kan äta vad som helst och fortfarande må bra. Bara man rör på sig ordentligt, så kvittar det om man äter proteiner eller kolhydrater.

Tänk att man inte tänker på det senare i livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar