fredag 29 mars 2013

Dementi åååå det grövsta

Alltså jag måste bara få säga en sak. Det där jag sa om att jag skulle vara rädd för spindlar i mitt förra inlägg. Tsssssss löjligt skulle jag vara rädd för spindlar. Ha, jag skrattar dem rakt i, nåja kanske inte rakt i ansiktet, men, jag är väl man!

Jag skulle väl inte vara rädd för något så enorm..., litet och löjligt som en, fet äckli..., liten spindel.

Jag har t ex sett många spindlar när vi bodde i vårt gamla hus med en sådan där källare som de trivs superbra i. Jag har sett dem genom fönstret. Massor med spindlar har jag sett... alltså jag brukade ju inte stå där och kolla, men en massa spindlar var där... har jag hört, eller sett menar jag.

Och nu t ex när min fru ser en spindel, vem kallar hon på? Eller ringer kanske jag skulle säga, för oftast har jag också sett den och hinner springa iväg en bit. Men ändå, hon är snabb på att slå mitt nummer och jag är dum nog att ta telefonen med...jag kommer tillbaka... efter en lagom lång stund så att den ska få en chans att komma undan. Jag anser att alla ska få en chans att komma undan, spindlar kan få ett par tre chanser anser jag.

Men min fru, HON är rädd för spindlar. Hon står liksom kvar och ropar på mig och liksom bara tittar på den, ja jisses. Men jag, jag är inte rädd, jag är bara hänsynsfull. Det är ju liv... ahh där går kanske gränsen, men det är ju ett liv.

När hon nu lyckats få tag i mig efter att ha sett en spindel, jag är ju väldigt upptagen, men inte rädd, absolut inte rädd. Då tar jag bara på mig min spindelutrotarutstyrsel för att göra mig redo att ta bort den ur vår värld. (jag har en gammal kompis som jobbar på anticimex som kanske inte riktigt har samma klädsel, men ändå).

Det är helt vanliga grytvantar, man tejpar lite runt kanterna så att de inte tar ett jättehopp och klättrar in där. Man har ju hört talas om de jätteläskiga (om man nu var rädd för dem) superhoppande spindlarna. Gärna en liten tunn jacka över så att man inte får den klättrande rakt på skinnet. Egentligen bara det. Sen tycker jag ofta att det är lite kyligt, det är manligt att tycka att det är kyligt ibland! Så en mössa som man kan knyta under hakan är ju skönt. Oftast kommer ju spindlarna på sommaren men mössor har man ju alltid till hands?! HAR man skidglasögon tycker jag att det är så fräckt... vem vill inte se ut som Stenmark! Det kan man ta på sig för att vara lite manligt!!

Att jag stoppar ner byxorna i strumporna är ju bara en försiktighetsåtgärd. Det hade vilken riktigt man som helst förstått. Jag är ju så lång och att hinna ner dit om olyckan (läs att spindeln klättrar in under byxorna) är ju inte troligt. De är ju snabba som f*n. För att komma upp lite grand kan man stoppa in fötterna i ett par skor.

Det är allt, det är väl inget konstigt. Sen tar du bara en slägga med långt skaft och slår till alldeles så där nätt så att inget annat går sönder. En slägga är ju manligt, så jag är ju manlig och inte rädd, jag sa ju det!!

En annan hänsynsfull sak jag gjort mot det där läski... långbenta varelserna är att jag såg till att den hade det bra där den satt på väggen. Väggen i fråga var på väg in till vårt sovrum mitt i natten. Där kan man ju inte slå till dem med slägga. Det är manligt, men det väcker tyvärr för många! Jag såg till att den inte trillade ner och skadade sig. Den hade det bra och jag visste var den fanns i flera timmar. Vi hade det så trevligt. Jag stod som förstena... en bit där ifrån och han/hon/den/det satt på sin plats.

Inte ramlade den ner o skadade sig. Den satt så stilla att den inte ens märkte skon som kom farande genom luften från ca 4 meters avstånd... tänk att det kan finnas så mycket blod i en sådan liten.

Alltså jag var inte rädd, jag var bara tvungen att sikta väl, ca två timmar, men sedan träffade jag direkt på första tofflan... Det var tusan vad färg täcker dåligt nu för tiden... Hur mycket ska man behöva lägga på innan det täcker lite blod?

Men inte var jag rädd...varför finns det inget kortnummer a la 112 till spindelutrotare? Bara en allmän fråga alltså!! Inte för att jag behöver någon!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar