lördag 23 mars 2013

Hur du planterar ett träd i Indien

Först hittar du ett lagom "tanigt" träd som annars skulle användas till tandpetare eller något liknande. Det får inte vara för lätt, utmaningen ligger ju i att få något näst intill omöjligt att växa. Leta också upp fyra gärna fem Indier som bistår dig med planteringen. En måste på varje kort hålla en skylt som bevis på att du är du och inte en förfalskning som vill ta åt sig äran. Redan innan du kommer till planteringsplatsen måste du se till att få planteringsplatsen utmärkt på något sätt. Du vill ju inte plantera den "lite random" så där bara, exakt ska det vara. Om de kan gräva ett hål åt dig redan innan är det ju bra, men inget måste... ahh vad tusan kräv ett hål, gärna med lite stenar runt. Varför inte göra det fint redan innan?! (Obs, om du kan få med på skylten, som är viktig som jag sa, att du gör det för miljön är det extra cred!!)
 

Se sedan till att plantera stickan... f'låt trädet helt rakt. Minsta snedplantering kan medföra livsfara när det växer upp. Fallrisken vid uppväxten är stor eftersom marken troligen kommer att torka ut vid något tillfälle. Se också till att du har plats att plantera riktigt. Be gärna en av personale... f'låt igen Indierna vifta bort de andra nyfikna om de kommer för nära! Det här är ett kritiskt skeende, allt måste bli rätt här annars blir det fel hela vägen!
Sen måste du se till att göra så lite åverkan som möjligt på gräsmattan runt omkring. Det är helt ok att be om att få jorden levererad på duk. Att lägga den direkt på gräsmattan skulle kontaminera jorden och den blir fullständigt obrukbar. Det är viktigt att få jord med mycket näring, gärna sådan där näring du utvinner ur grus, gnejs och macadam. Se sedan till att du inte fyller på hela hålet själv, herre jisses det är ju ett jäkla jobb att fylla så stora hål själv, visa makten och hela handen och få hålet fyllt. OCH för guds skull, se till att skylten syns i bild!

Visa sedan vad som händer med dem som inte vaktar ditt träd. Ett "karatemove" eller två brukar vara fullt tillräckligt för att sätta skräck i dem. Låt dem inte tro att du inte har koll på dem. När de börjar le lite nervöst är du på rätt nivå!


Ha alltid extra jord omkring dig, det ser bra ut och det visar också att du har råd att slösa. Lite jord är ju inget för dig. Det är ju som luften du andas eller vattnet du dricker. För övrigt är det ju som alltid, rör aldrig vattnet med någon kroppsdel in eller utvändig. Om du inte sett insidan på dig själv innan så lär du göra det då. Ta inte heller för givet att ditt ståtliga träd heller vill ha detta vatten. Ta max 1 liter. Mer kommer det inte att behöva under sitt första levnadsår. Resten kommer att komma från diverse hundar, katter och andra djur. Detta "vatten" kommer att vara mycket renare!!

Men ok, om de envisas med att de just kokt vattnet eller att en av femtioelva gudar just rört vattnet kan du väl ta en liter till, MEN sedan är det STOPP. Och eftersom den förra killen misskötte sig grundligt med att hålla skylten synlig i förra bilden byter du ut honom omgående!
Så enkelt planterar du ett träd för miljön i Indien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar