lördag 20 juli 2013

Vi e helt lost

Jag kan rekommendera en resa till Rügen. Här finns alla chanser till att få sova en natt i bilen, när som helst. 

Vi kom hit i eftermiddags och eftersom ön är väldigt liten skulle det inte ta mer än ca 20 minuter från båten till vårt hotell med bil. 

Vi kör förbi den ena sevärdheten efter den andra. Här kommer att finnas massor att se och göra!! OM man är utvilad och sover gott på nätterna så att man orkar!

Vi närmar oss byn och Gemepesen (GPS'en enligt våra killar) sa att vi närmade oss vår destination. Problemet var att vi inte hade något exakt adress utan bara en by. Det visade sig att 'vår' by inte var stor, inte stor alls!

Det var nog den minsta by jag har sett på länge. Den består nog av 5 bofasta och 39 hotell! Rätt stor del av byn är alltså tillfälliga bekantskaper! Vi kom hit efter ca 20 minuter!  Byn är vackert belägen in till,l typ ett hav!!

Eftersom de flesta husen ser likadana ut ser man ju inte vart man ska. Varför använder man inte gatunamn och nummer för? 
25 minuter!

Här finns ju nu bara tre vägar så vi kör in på den mest troliga! Vi kör fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka. OK, här är det inte! 28 minuter!

Vi tar nästa väg, fram o tillbaka, fram o tillbaka, fram o tillbaka! Här är det inte heller! 32 minuter!

Vi tar tredje vägen... Fram... Och plötsligt är vi i en annan by! Hur tätt kan byar ligga utan att det är samma by egentligen??
37 minuter!

I en annan by är det ju inte, så vi kör tillbaka och fram och tillbaka...hur kan vi missa, byn är ju mikroskopisk. 

Den är så liten att på kyrkogården ligger folk begravda 1858 bredvid dem som begravdes i fjol, här är INTE stort!!
45 minuter!

Vi beslutar oss för att göra något omanligt! Vi frågar om färdriktning!! 

Ahhh det är inte svårt, kör bara fram till busstoppet, ta höger och höger sen är ni framme! 

Visste att vi var nära, allt utanför den beskrivningen vi fick låg ju utanför byn! Så det hjälpte ju inte så fantastiskt mycket!!

Nåväl, bort till busstoppet (bra med byar där 'bort till busstoppet' inte betyder att man måste leta efter busstopp, det finns bara ett!) sväng höger och sväng höger! Här finns fler hus med vasstak!! De är ju för tusan likadana som alla de andra!!

Inte ett enda namn som överensstämmer med vår bokning! Nej! Nu blir det till att sova i bilen, jag orkar inte mer. Nu är det din tur att fråga, säger jag till frugan!! 

Det är här!!

48 minuter, Gemepesen sa INGENTING om att man skulle leta efter ett hus bakom bussdjävlastoppet i den minsta byn i världshistorien, vi kan väl inte vara ensamma om att försöka hitta hit! Garmin för helsike, gör en uppdatering!

Hur svårt kan det vara:

Vid det enda busstoppet i den här lilla byn sväng höger, sväng genast höger igen, du har anlänt din destination! 

Jag ska klaga!

Sen hade min äldsta grabb sin sämsta dag på länge. På två minuter spelade naturen honom tre spratt! Han brände sig på brännässlor, sprang på en stolpe samt blev bajsad på av en flygande fågel! Jag såg hur fågeln gjorde High five mot alla han mötte långt efter. Han träffade mitt i huvudet:)!! (Eller förlåt för :) men det var ganska kul!)

Nu ska vi se vad resten av vistelsen har att ge:)!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar