torsdag 18 april 2013

HELLJUS i ögonen,TACK så mycket

Jag vet jag är ju inte den enda som varit Indien, det är ju inte ett helt ovanligt resmål nu för tiden.

Men ändå tänker jag besvära er med en story från en resa i Indien som vi inte trodde vi skulle komma levande ur.

Jag och en kollega tänkte att när vi ändå var här så skulle vi naturligtvis få se Taj Mahal. Det ska ju vara underbart! Taj Mahal ligger i staden Agra. Agra ligger i sin tur ca 20 mil söder om New Delhi. Ingen match tänker man, det kör man ju på ingen tid alls normalt.

Nu är ju normalt inte ett ord som man ofta tar på sina läppar när det gäller Indien.

T ex vet ju ni som varit i Indien att man ALLTID upplever Indien två gånger varje resa. Först en gång när man stiger av planet, då alla dofter slår emot en. Då snackar vi inte hallon och hulahula doftande kransar inte. Utan de dofter som slår emot en är alla kryddor du kan tänka dig, med curry och saffran i topp. Sedan spetsar vi till det med koblaja (helt vanlig koskit) samt malmedel. Malmedel måste de använda massor av för det känner man på lång väg.

Andra gången du upplever Indien på den resan är när du kommer hem. Helt ovetande öppnar du din resväska och PADAMMMMM här kommer doftmystiken farande igen. Det är helt otroligt hur dofterna sätter sig i allt du haft med dig. Sätter du inte på locket på din deo så är chansen stor att du doftar malmedel under armarna!

Sorry, det var ju inte det jag skulle säga.

Normalt var det...eller inte rättare sagt. Tiden att åka då, menar jag. 20 mil på vägar i Indien är en upplevelse på dagen och en helt annan på natten.

På dagen kör du på "motorvägarna" och samsas med kossor, män vid vägkanten som kissar (de är onormalt många som kissar vid sida av vägen!), cyklar, gångtrafikanter, kameler, andra konstiga motorredskap du aldrig sett förut samt våra vackra vägarbetare  (läs http://www.lenniestankar.blogspot.se/2013/04/lyckligt-allvarlig.html) som alltid finns där.

Det gör att du inte har en chans att köra varesig snabbt eller säkert på något sätt. Fööööööör du ska inte tro att någon aktar sig! I Indien ersätter man ju bara ett liv med ett annat. Har man haft ett liv går man ju vidare till ett bättre nästa gång, om man har tur. Det verkar göra att ingen är uppmärksam i trafiken. Man går, cyklar eller kör hur tusan som helst. Då ska vi inte ens tala om, om man skulle råka köra på en helg ko. Då ska man helst försvinna fortare än kvickt, för annars får man hjälp in i nästa liv ganska snabbt .Gud nåde den som skadar en kossa. En människa, pttöööö, ingen fara kör på'n bara, med ge F*N i kossorna!

Jag kommer att berätta om Taj Mahal någon annan gång,jag koncentrerar mg på dit o hem färd denna gång (längre orkar ni garanterat inte läsa:))

Om det är ditvägens bravader, och det tar 6 timmar!! Och innebär att man tar en livsfarlig elbil de sista 10-15 km för att föroreningarna inte ska "äta" upp palatset. Så är hemvägen reda "näradödenupplevelsen"

Kolla in den här bilden:

 

Om ni lägger märke till vad som står bak på bilen... Det står HORN PLEASE. Det innebär att sidospeglar enbart är till för att se om man kommer för nära bilen bredvid. En spegel av innebär att du kom för nära och måste sätta dit en ny. Två speglar av innebär att den tunneln inte var menad att köra igenom!

Innerspegeln används bara till att hänga alla gudabilder i. Inget annat som den kan användas till??? Neeej vad skulle deeeeeet vaaaaa?

Titta bakåt kanske!!??

Neeeeejjj....varför det....de TUTAR ju om de vill om. Man tror inte de är sant, det tutas HELA tiden, HEEEEEEELA tiden. För ALLA kör om HEEEEELA tiden.

Nåväl allt det där går ju bra om det är ljust.

När det är mörkt börjar det verkliga kriget om vilka liv som ska uppgraderas denna natt.

För det första, natt i Indien är inget som kommer smygande lite så där sakta och försiktigt. Man ser solen sakta går ner i fjärran och skapa ett underbart ljus på himlen.

Nej, det är mer som. HEJ, titta på den där kamelen som står på två ben där borta. Vänd dig om för att få uppmärksamhet av din kollega! Du och din kollega vänder dig mot platsen för att finna ett totalt mörker. Det blir svart på 2 sekunder och du kan aldrig bevisa din tvåbenstående kamel för någon:(

Tänk er nu allt det där jag berättade att man såg längs vägarna. Och nu är de fler eftersom alla är på hemgång. Tänk er samtidigt allt tutande från ALLA håll samtidigt.

Vad ni inte tänkte er var säkert att INGEN har ljuset på!!

Hur i helv...

INGA LYKTOR PÅ. Nej nu har man kommit på det smarta att istället för att enbart tuta, så går man från inget ljuse på bilen, lastbilen, motorcykeln osv till HELLLJUS direkt!

Ponera nu att man gått från en ljus härlig dag efter ett besök på Taj Mahal. Två timmar av sex in i din resa hem, mörknar det på två sekunder. Du ser ingenting.

Föraren som tydligen är Stålmannan förklädd till Indier, ser hur bra som helst verkar det som.

Helt plötsligt, och från ingenstans, 10 meter framför dig, exploderar två HELLJUS i ögonen på dig. Föraren kastar bilen åt sidan, HELT lugnt! Du sväljer för att få ner hjärtat. Slår igång hjärtat på din kollega som ser ut som hjärtat slutade slå helt i samma veva.

På väg i den riktning som föraren kastade bilen lyser TVÅ NYA LYKTOR upp och vi kastar oss tillbaka igen. Du önskar att du tagit med dig klädbyte, för det du har där bak kommer att börja lukta snart. Visar sig inte vara någon fara, det är bara att veva ner rutan och inandas koskiten utanför, blinka och säga, "denna koskitdoft!!!..."och vissla en bit.

Men inte vissla för högt för då tror föraren att nästa bil kommer och han kastar bilen i en annan riktning!

Detta pågick i fyra timmar!

Föraren använde ratten som en DJ använder sina skivspelare. Det gick fan inte rakt i trettio meter. Båda två märkte vi att efter ett tag så högg vi tag i bilbältet för att sträcka det så det satt fast. Sedan blundade vi hårt. Vi var övertygade om att vi inte skulle komma hem. Men det gjorde vi!

Vi betalade!!! föraren för att han så snällt tagit oss ända hem i ett stycke, gick upp på rummet, bytte brallor, släppte taget om bältet och la det på sängen (det gick inte att släppa krampen redan i bilen) och svimmade av utmattning.

SÅ om det är någon som ska till Indien och besöka Taj Mahal. GÖR det, det är en upplevelse:)!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar